Logo Jakon Air

Taal: Nederlandse vlag NL | Nederlandse vlag EN

WANNEER IS EEN INSPECTIE OF METING NODIG AAN UW VENTILATIE SYSTEEM?

Wanneer is er een inspectie of meting nodig?

Zit u met twijfels, vermoedens en vragen over een ventilatie systeem? Is directe toegang tot het systeem niet mogelijk? Dan biedt een inspectie een uitkomst.

Waarom is een inspectie goed om te laten doen?

Met een inspectie en of metingen kunnen wij problemen aan uw ventilatie systeem vaststellen. Aan de hand van deze uitkomsten kunnen wij een vervolg plan aanbieden.

Onderhoud & Reiniging IcoonOnderhoud LBK IcoonOnderhoud Warmtewisselaar IcoonLuchtzijdig Inregelen IcoonAbonnement Icoon

Veel systemen zijn vaak weggewerkt boven systeemplafonds of kolven niet toegankelijk vastgezet. De industriële look is trending en zorgt ervoor dat de kanalen in het zicht zijn en direct boven de werkvloer. Om de dagelijkse gang van zaken niet te storen kunnen wij dankzij de boroscoop ver het kanaal in op een plek net buiten het zicht. Zodat uw productie niet stil hoeft worden gelegd of uw woonkamer geheel overhoop gehaald. Toch krijgt u een goed en volledig beeld van het probleem.

Wat houd een inspectie in?

Een inspectie vindt plaats om te inventariseren wat het probleem is. Om een een globale indruk te krijgen verrichten wij Luchtzijdig Inregelen Icoonmetingen bij de ventielen om vast te stellen of er nog genoeg onder- of bovendruk is. Dat kan op verstopping wijzen of een niet meer goed lopende motor van een MV (mechanische ventilate) of een LBK (luchtbehandelingskast). Daarna kunnen wij kleine gaten maken in de kanalen waar we een camera (boroscoop) doorheen laten gaan om een goed beeld te krijgen van de binnenkant van het systeem. Zo kunnen wij precies in kaart brengen wat er aan de hand is.

Verder doen wij veel visuele inspecties bij luchtbehandelingskasten, condensors en andere grote systemen. Simpelweg omdat deze systemen groot genoeg en goed toegangbaar zijn.

Wat word er met de bevindingen gedaan?

Na de inspectie zetten wij de beelden en andere bevindingen op een rij en maken er een rapport van. Daarin doen wij aanbevelingen om het probleem te verhelpen. Zo krijgt u een beeld van de situatie en beslist u zelf wat er met de resultaten wordt gedaan. Onze diensten staan tot uw beschikking!


FAQ IcoonLees nog meer antwoorden op veel gestelde vragen in onze FAQ.

Bekijk ook eens andere diensten die we aanbieden:

Inspectie en Metingen IcoonOnderhoud & Reiniging Icoon Onderhoud LBK Icoon Onderhoud Warmtewisselaar Icoon Luchtzijdig Inregelen Icoon Brandwerendheid Icoon Bararium Icoon Abonnement Icoon Duurzaam Icoon Contact Icoon

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk merkenbouwers uit Rijssen