Logo Jakon Air

Taal: Nederlandse vlag NL | Nederlandse vlag EN

CORONA UPDATE

Nederland zit nu in de overgangsfase naar een samenleving waarbij we moeten leven met een virus die onder ons is. Net zolang totdat er een vaccin is. Dit is een feit en daar zullen we het mee moeten doen. Maar wij hebben een bijdrage tot een oplossing!

Kantoor en werkvloer

Een luchtbehandelingskast kan een belangrijke rol spelen, wanneer we weer veilig op kantoor of in bedrijfshallen aan het werk willen kunnen. Het COVID-19 virus heeft altijd een drager nodig om zich te verspreiden. Zeer kleine druppeltjes vocht (aerosolen) zijn echter genoeg om het virus over te brengen. Wanneer deze door de luchtstroom gedragen kunnen worden, kunnen ze ook afgevoerd worden door het ventilastiesysteem.

QR code om direct te chatten met Jakon AirEssensieel in dit verhaal is dat (1.) er een constante luchtstroom aanwezig is (de kast mag dus niet uit), (2.) verwissel tijdig de buitenlucht aan- en afzuig filters (met de juiste filterklasse) en (3.) reinig en desinfecteer de kast, het kanalensysteem en roosters/ventielen regelmatig preventief.

Dit is simpele schets van de situatie en wij nodigen u van harte uit om met ons specifiek naar uw systeem te kijken. Voor elk gebouw is in de tijd van installatie een eigen ventilatie plan berekend om genoeg venilatie te kunnen garanderen. Zo kunnen wij bekijken hoe een afdeling ingericht kan worden om bijvoorbeeld niet in elkaars luchtstroom te werken. Al deze technische gegevens kunnen we dan eens goed onder de loep nemen.

Zoals de spot van de Rijksoverheid al zegt: 'Alleen samen krijgen we corona onder controle'. Wij bieden hiermee echt een mogelijkheid om een deel van het virus uit de lucht te halen en de verspreiding in te dammen, terwijl de economie niet stil hoeft komen te staan.

Uw woon- en leefomgeving

Deze mogelijkheden zijn er ook voor kleinere ventilatiesystemen zoals in huis. Denk aan uw mechanische ventilatie-box of warmte terug winning-unit. Met een zelfde aanpak zoals hun grotere broers, is ook van de bottom-up Nederland virus armer te krijgen. Dus ook als huiseigenaar of bezorgde bewoner in een woon- zorgcomplex kunt u ons bereiken om uw situatie te bespreken.

Scan (ga met de foto functie over) de QR code en kom direct met ons aan de praat. Het is in belang van ons allemaal!

Tags: warmte terug winning (WTW), mechanische ventilatie (MV), luchtbehandelingskast (LBK), warmtewisselaar (onder andere: airco, koelmachine, condensor, warmtepomp, balansventilatie)

 


Update 26 mei

Oplossing voor een corona arm NederlandWe hebben nu een campagne opgezet om iedereen te laten weten dat we een plan hebben om corona aan te pakken. Nu de maatregelen worden versoepeld en we weer dichter op elkaar komen te zitten, is het belangrijk dat we het virus controleerbaar houden. Niemand zit te wachten op een 2de lockdown. Al die narigheid wil niemand nog een keer meemaken.

Vanuit onze kan denken wij een oplossing te kunnen bieden die veel impact kan hebben op de plekken waar iedeen naar teug wil of moet: kantoor, werkvloer of de horeca. Dit zijn potentiele brandhaarden, waar we voorzichtig mee om moeten gaan. Wij willen elke lezer informeren over onze oplossing en neem contact op als u meer informatie wilt over de mogelijkheden.

 

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk merkenbouwers uit Rijssen