Logo Jakon Air

Taal: Nederlandse vlag NL | Nederlandse vlag EN

WARMTEWISSELAAR

Een vervuilde lamellen- of micro-chanels-blok van een warmtewisselaar heeft een nadelige invloed op de levensduur en het rendement van de klimaatinstallatie en het elektriciteitsverbruik is hoger.


Terug naar het overzicht van alle diensten van Jakon Air.Overzicht Alle Diensten van Jakon Air Icoon

Wanneer spreken we van een warmtewisselaar?

Duurzaamheid en energiebesparing zijn belangrijke onderwerpen vandaag de dag. Daarom zijn er heel veel systemen bedacht die gericht zijn op het (her)gebruiken van bestaande warmte. De meeste systemen kunnen daarmee tegelijkertijd zowel verwarmen als koelen. Eerder waren dit twee systemen, maar de ontwikkeling zorgt ervoor dat dat nu in één systeem verwerkt is, ruimtebesparend is en efficienter werkt. Denk hierbij aan systemen zoals Warmte Terug Winning (balansventilatie), airco, warmtepomp, luchtbehandelingskast met warmtewiel of kruiswisselaar, CV-ketel, condensator, enz..

Bescherm het blok van een warmtewisselaar

Onderhoud Warmtewisselaar IcoonWij reinigen het lamellen- of micro-chanels blok van een warmtewisselaar grondig enDuurzaam Icoonmilieuvriendelijk met warm water, hoge druk of perslucht. Na reiniging kunnen wij een een coating op het blok aanbrengen die bescherming biedt en ervoor zorgt dat vuil minder snel hecht. Zo zal bijvoorbeeld de warmteoverdracht bij een koelmachine weer optimaal zijn waardoor de koelcapaciteit toeneemt. De meeste airco's verwarmen tegenwoordig ook lucht. Het blok in welk koel- of verwarmsysteem dan ook, is dé plek waar de overdracht van koude of warmte plaats vindt. Daarmee alles bepalend of de warmtewisselaar zijn werk goed kan doen.

Probleemveroorzakers en oplossing

Er kunnen veel factoren zijn die ervoor zorgen dat het lamellen- of micro-chanels blok vies en/of bedekt wordt. Denk aan nabije afvoeren en naastgelegen natuur. Weersomstandigheden kunnen ook voor beschadegingen zorgen. Allemaal zaken die met periodiek onderhoud onder controle zijn te houden en inzicht geven in de stand van zaken en eventueel aankomende kostenposten.

Tip!

FAQ IcoonLees er meer over in ons veel-gestelde-vragen (wanneer?, waarom?, wat?) overzicht.

Contact IcoonMeer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.


 

ONDERHOUD WARMTEWISSELAAR

Voor deze opdracht hebben we het lamellenblok van de warmtewisselaar grondig gereinigd en gecoated. Je kunt zien dat het vol blaadjes en anders vuil bedekt is. Na de lamellen schoon gespoten te hebben, hebben we de lamellen gecoated. Deze coating beschermd (duurzaam) en zogt ervoor dat vuil minder goed hebt (onderhoudsvriendelijker).

LOCATIE

Delft

DATUM

11 maart 2019

TOEGEPASTE BEDRIJFSACTIVITEITEN

Warmtewisselaar

Fatal error: Uncaught TypeError: trim(): Argument #1 ($string) must be of type string, array given in /var/www/vhosts/jakon.nl/httpdocs/includes/Functionz.php:853 Stack trace: #0 /var/www/vhosts/jakon.nl/httpdocs/includes/Functionz.php(853): trim() #1 /var/www/vhosts/jakon.nl/httpdocs/scripts/bedrijfsactiviteit.php(216): hasContent() #2 /var/www/vhosts/jakon.nl/httpdocs/index.php(59): include('...') #3 {main} thrown in /var/www/vhosts/jakon.nl/httpdocs/includes/Functionz.php on line 853