Logo Jakon Air

Taal: Nederlandse vlag NL | Nederlandse vlag EN

LBK

Een luchtbehandelingskast fungeert als de longen van uw pand en voorkom daarmee het 'Sick Building Syndrome' (SBS).


Terug naar het overzicht van alle diensten van Jakon Air.Overzicht Alle Diensten van Jakon Air Icoon

Sick Building Syndrome1 en Productiviteit

Onderhoud Icoon 2Weersinvloeden, vocht, stof en achterstallig onderhoud veroorzaken vuilophoping in de LBK. Daardoor ontstaan bijvoorbeeld roestplekken, maar ook wordt vervuilde lucht via de kanalen diverse ruimtes ingeblazen. Deze vervuilde lucht is vaak de oorzaak van hoofdpijn, concentratieverlies, geïrriteerde ogen en duizeligheid. Men noemt dit ook wel het “Sick Building Syndrome”.

En wat te denken van de productiviteit met te veel CO2 in het gebouw? "Als de hoeveelheid CO2 in de binnenruimte boven de 800 parts per million (ppm) stijgt heeft dat direct gevolgen voor het cognitieve vermogen." Citaat uit artikel "Een ‘luchtje scheppen’, hoezo doen we dat buiten?" Serieuze zaken om regelmatig de luchtbehandlingskast goed onder de loep te nemen.

Oplossing

Wij bieden een programma aan om deze problemen op te lossen. Dit programma kan naar keuze in zijn geheel of gedeeltelijk worden uitgevoerd. Enkele onderdelen uit dit programma zijn:

  • Reinigen en ontroesten
  • Desinfecteren
  • Vervangen van isolatie
  • Aanbrengen van coating op vloer, wanden en staalconstructie
  • Vervangen van diverse onderdelen

Na behandeling is uw systeem weer in een optimale conditie en zal het doen wat het moet doen: Het creëren van een goede luchtcirculatie, waardoor er een gezond binnenklimaat ontstaat.

Een strerke aanbeveling is om wanneer de LBK is schoongemaakt ook het kanalensysteem te laten reinigen. Het is zonde (en de reiniging totaal zinloos) wanneer de kast weer aangaat het vuil uit de kanalen de kast meteen weer verontreinigd.

Verduurzamen

Duurzaamheid is een thema waar we veel aandacht besteden. Daarom willen wij u graag kennis laten maken met de mogelijkheden van EC motoren. Denk bijvoorbeeld aan een energie besparing van 63%, ruimte besparing en de controle heeft u direct vanuit uw telefoon.

Moet u binnenkort aan de nieuwe engerie eisen voldoen? Dan zijn deze motoren een uitstekend alternatief voor uw huidige systeem. Lees er meer over in onsDuurzaam Icoonduurzaamheid dossier.

Een bekende oplossing die vaak gebruikt wordt maar erg nadelige gevolgen heeft, is dat de kast 's nachts uit wordt gezet om energie te besparen. Het gevolg is dat lucht tot stilstand komt en vocht, stof, bacteriënen en virussen zich kunnen gaan nestelen in de kast of kanalen. Dit kan roest en een broedplaatst voor bacteriën veroorzaken en zorgen dat virussen langer kunnen overleven en blijven rondcirculeren in het systeem. Neem daarom altijd contact met ons op en spar met ons over degelijke mogelijke oplossingen.

Tip!

FAQ IcoonLees er meer over in ons veel-gestelde-vragen (wanneer?, waarom?, wat?) overzicht.

Contact IcoonMeer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.


 

Meer info1: Sick Building Syndrome op Wikipedia

PLAATSEN VAN EC MOTOR

Verduurzaming

We hebben voor deze opdracht 2 verouderde motoren en de bijbehorende slakkenhuizen vervangen voor veel lichtere en efficientere gelijkstroom motoren. Deze verduurzaming levert al snel een bespraing op van 60% ten opzichte van de oude motoren.

Beter in beeld

Met dit project willen we een beter beeld geven van de mogelijkheden tot verduurzaming. De LBK hoeft niet omgebouwd te worden om ze te voorzien van nieuwe energiezuinige motoren. Wij demonteren de oude motoren en plaatsen een custom-made tussenwand waarin de motoren worden bevestigd. Ivm de werkzaamheden coaten wij altijd de vloeren na het verwijderen van de oude motor. Eventuele beschadigingen en (voortijdig) moeilijk te reinigen plekken, weer voorzien zijn van een goede toplaag. Tevens verduurzamen wij hiermee ook de LBK inwendig.

Wij zorgen dat de bekabeling klaarligt en dat de installateur deze kan aansluiten in de regelkast.

Doordat er geen grote ingrepen nodig zijn aan de LBK, kon deze verduurzaming snel in 2 dagen worden worden geraliseerd.

 

LOCATIE

Bathmen

DATUM

9 september 2020

TOEGEPASTE BEDRIJFSACTIVITEITEN

LBK Reiniging en Onderhoud
Ontwerp en realisatie door: Bandwerk merkenbouwers uit Rijssen