Logo Jakon Air

Taal: Nederlandse vlag NL | Nederlandse vlag EN

LBK

Een luchtbehandelingskast fungeert als de longen van uw pand en voorkom daarmee het 'Sick Building Syndrome' (SBS).


Terug naar het overzicht van alle diensten van Jakon Air.Overzicht Alle Diensten van Jakon Air Icoon

Sick Building Syndrome1 en Productiviteit

Onderhoud Icoon 2Weersinvloeden, vocht, stof en achterstallig onderhoud veroorzaken vuilophoping in de LBK. Daardoor ontstaan bijvoorbeeld roestplekken, maar ook wordt vervuilde lucht via de kanalen diverse ruimtes ingeblazen. Deze vervuilde lucht is vaak de oorzaak van hoofdpijn, concentratieverlies, geïrriteerde ogen en duizeligheid. Men noemt dit ook wel het “Sick Building Syndrome”.

En wat te denken van de productiviteit met te veel CO2 in het gebouw? "Als de hoeveelheid CO2 in de binnenruimte boven de 800 parts per million (ppm) stijgt heeft dat direct gevolgen voor het cognitieve vermogen." Citaat uit artikel "Een ‘luchtje scheppen’, hoezo doen we dat buiten?" Serieuze zaken om regelmatig de luchtbehandlingskast goed onder de loep te nemen.

Oplossing

Wij bieden een programma aan om deze problemen op te lossen. Dit programma kan naar keuze in zijn geheel of gedeeltelijk worden uitgevoerd. Enkele onderdelen uit dit programma zijn:

  • Reinigen en ontroesten
  • Desinfecteren
  • Vervangen van isolatie
  • Aanbrengen van duurzame componenten coating op vloer, wanden en staalconstructie
  • Vervangen van diverse onderdelen

Na behandeling is uw systeem weer in een optimale conditie en zal het doen wat het moet doen: Het creëren van een goede luchtcirculatie, waardoor er een gezond binnenklimaat ontstaat.

Een strerke aanbeveling is om wanneer de LBK is schoongemaakt ook het kanalensysteem te laten reinigen. Het is zonde (en de reiniging totaal zinloos) wanneer de kast weer aangaat het vuil uit de kanalen de kast meteen weer verontreinigd.

Verduurzamen

Duurzaamheid is een thema waar we veel aandacht besteden. Daarom willen wij u graag kennis laten maken met de mogelijkheden van EC motoren. Denk bijvoorbeeld aan een energie besparing van 63%, ruimte besparing en de controle heeft u direct vanuit uw telefoon.

Moet u binnenkort aan de nieuwe engerie eisen voldoen? Dan zijn deze motoren een uitstekend alternatief voor uw huidige systeem. Lees er meer over in onsDuurzaam Icoonduurzaamheid dossier.

Een bekende oplossing die vaak gebruikt wordt maar erg nadelige gevolgen heeft, is dat de kast 's nachts uit wordt gezet om energie te besparen. Het gevolg is dat lucht tot stilstand komt en vocht, stof, bacteriënen en virussen zich kunnen gaan nestelen in de kast of kanalen. Dit kan roest en een broedplaatst voor bacteriën veroorzaken en zorgen dat virussen langer kunnen overleven en blijven rondcirculeren in het systeem. Neem daarom altijd contact met ons op en spar met ons over degelijke mogelijke oplossingen.

Tip!

FAQ IcoonLees er meer over in ons veel-gestelde-vragen (wanneer?, waarom?, wat?) overzicht.

Contact IcoonMeer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.


 

Meer info1: Sick Building Syndrome op Wikipedia

GROOT ONDERHOUD BIJ ZWEMBAD

Een mooie grote klus waar we verschillende kleine luchtbehandelingskasten hebben gereconditioneerd zodat ze weer jaren mee kunnen gaan.

Oxidatie

Zoals de foto's wel laten zien: we hebben waren net op tijd. Veel metaal was al gedeeltelijk opgegeten door de roest. We hebben waar mogelijk de roest verwijderd en een beschermende coating aangebracht zodat er geen oxidatie meer kon plaatsvinden. Tevens hecht er slecht vuil aan deze speciale coating. De coating is namelijk super glad.

Renovatie slakkenhuis

De motorsectie was ook behoorlijk aan het roesten. Ook hier hebben we zoveel mogelijk roest verwijderd. Het slakkenhuis hebben we meegenomen naar de zaak en daar verder gedemonteerd. Waarna wij alles kinden ontroesten en coaten. We hebben de ophanging ge-up-date waardoor deze weer klaar is voor de aankomende jaren.

Lamellen en desinfecteren

De kasten hebben we verder grondig gereinigd en gedesinfecteerd. Zoals te zien is zijn de lamellen zit er ook mos op de lamellen. Wij hebben deze voor zover mogelijk verwijderd en gereinigd. Dit is cruciaal voor voldoende toevoer van schone lucht. Wanneer deze lamellen verstopt raken, kan de ventilator niet genoeg lucht aanzuigen en zal deze zichzelf gaan opblazen omdat hij de ruimte vacuüm trekt.

Filters

Deze klus is afgerond met het plaatsen van een nieuwe set filters zodat deze LBK weer geheel fris zijn werkt kan gaan doen.

LOCATIE

Terborg

DATUM

4 maart 2020

TOEGEPASTE BEDRIJFSACTIVITEITEN

LBK Reiniging en Onderhoud

GERELATEERDE PROJECTEN

Kantoorpand Den Haag

...

MEER WETEN
Ontwerp en realisatie door: Bandwerk merkenbouwers uit Rijssen