Logo Jakon Air

Taal: Nederlandse vlag NL | Nederlandse vlag EN

DE LAATSTE UPDATES...

Wat actuele krantenberichten op een rij

Niemand kan er meer omheen: het belang van ventileren wordt steeds meer onderkent en nu wordt er ineens veel onderzoek naar de mogelijkheden hier van gedaan.

Zo was er dinsdag 26 mei in Op1 een discussie over het vitale belang van ventileren. Wat kan het ventilatiesysteem betekenen in de strijdt tegen corona? Hoe is straks een ruimte waar mensen samenkomen (werk, horeca, leefomgeving) veilig te houden. De anderhalve meter regel die we nu kennen is gebaseerd op grote druppels waar het virus zich op kan verspreiden. Maar hoe zit het met aerosolen (mircroscopisch kleine druppels? Deze kunnen zich via een luchtstroom mee laten voeren. Dan redden we het echt niet met anderhalve meter. Een voordeel is wel dat we met ventilatie de beweging van deze luchtstroom kunnen bepalen en daarmee het virus afvoeren.

Bekijk hier het fragment van Op1.

Lees hier meer over het onderzoek naar aerosolen van TU Delft.

Dit sluit naatloos aan bij onze aanpak zoals we die we gepresenteerd hebben. Het enige is dat we niet afwachten op de uitslagen van deze onderzoeken. We zijn er namelijk zeker van dat de uitslagen zullen bevestigen wat nu al het vermoeden is. Maar zeker nu moet eigenlijk preventief de horeca en andere populaire ontmoetingsruimtes al hun ventilatiesysteem laten reinigen en desinfecteren. Anders blijft de besmette lucht maar rondcirculeren en is de kans op brandhaarden vele mate groter.

Een ander mooie ontwikkeling is dat er opleiding voor ventilatietechniek moet gaan komen dit jaar. Ook daarmee wordt het belang van ventilatie ectra onderstreept. Ventileren wordt belangrijker omdat we moeten gaan inzien dat gezonde lucht niet meer een vanzelfsprekendheid is.

Lees hier meer over de op te zetten opleiding Ventilatietechniek.

Kort om: door de COVID-19 crisis is er enorm veel in beweging gekomen. Vanzelfsprekendheid is nu een gezamelijk probleem geworden en ons werk is veel belangrijker geworden, omdat het nut en haar mogelijkheden eindelijk onderstreept zijn. Wij gaan onverminderd door en de ontwikkelingen blijven we op de voet volgen en delen! Het is gewoon in het belang van ons allemaal!

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk merkenbouwers uit Rijssen