Logo Jakon Air

Taal: Nederlandse vlag NL | Nederlandse vlag EN

DE LAATSTE UPDATES...

Custom Build PIR Alu kanalen

In deze blog willen we onder andere laten zien welke mogelijkheden er zijn voor montage van kanalen. Alle oplossingen hangen af van de wensen en constructionele mogelijkheden. Elke situatie is uniek en vraagt om maatwerk. Denk dus niet in problemen, maar leg ons de situatie voor en wij kunnen de alternatieve voor je op een rij zetten!

Naast onze reinigins- en onderhoudwerkzaamheden monteren wij ook luchtkanalen. Vaak zijn het metalen spiralo buizen, maar we kunnen ook geheel op maat PIR Alu kanalen maken. Deze kanalen zijn super licht, hebben een hoge isolatiewaarde, geen koudebruggen, lage lekfactor en dampdicht. In sommige situaties is dat nodig wanneer bijvoorbeeld de bestaande constructie niet berekend is op veel extra gewicht.

Het is wel tijdsintensiever omdat deze 'kanalen' als platen worden geleverd. Dan is het aan ons een uitslag te maken van het gewenste formaat kanaal en deze in elkaar te plakken. Wie kent nog de bouwplaten van school waar je doosjes mee kon maken? Dat is eigenlijk wat we hier aan het doen zijn. Maar dan dus in het groot en veelvoud.

Het is best een uitdaging om zo efficient mogelijk met de platen om te gaan. Ruimtelijk inzicht en de juiste berekeningen zijn ook erg welkom! Maar het is ons gelukt en alle hoeken en spongen hebben we weten te vervaardigen!

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk merkenbouwers uit Rijssen